Vil ha Likes, men liker ikke andres blogger

Det er så fascinerende å følge med på alle som legger ut sine blogginnlegg på grupper som «Bloggere – Del din blogg, få flere lesere» og «Blogg Norge» på Facebook.

Målet er selvsagt at de selv skal få Likes og trafikk på sine blogger, og det er akkurat det disse Facebookgruppene har som formål, men det interessante er at ytterst få som vil ha Likes, de liker veldig sjelden andre blogger i disse gruppene. Ta en kikk selv. De fleste bloggpostene som er lagt ut, de har ingen Likes.

Blogging i Norge

Blogging i Norge

Hmm, hvorfor er det slik? I bloggverden, så handler mye om å få Likes, men også å kommentere tilbake, slik at andre «ser deg og din blogg». Hvorfor skjer dette da kun i kommentarfelt på blogginnlegg, og ikke i disse Facebookgruppene?

Dette handler nok om at man ønsker egen suksess – og ikke ønsker å se andre «rase forbi en selv» med tanke på antall besøkende (her: lesere).

Hvorfor ikke starte det nye året med å like andre poster? Det å like andres bloggposter (hvis du da faktisk gjør det), kan gi deg mer positiv omtale enn du tror. Mange følger med på sine Likes, og kanskje blir din blogg oppdaget hvis du selv viser at du setter pris på en blogg.

Godt Nytt År!

Per-Espen Kindblad / perespen.com

Legg igjen en kommentar