WarDriving – Tilbyr du gratis trådløst nett?

Hadde du likt at noen la ut informasjon på nettet dersom du som regel har husdøren din ulåst? WarDriving er en stor sikkerhetstrussel mot både private nett og virksomheter sine nettverk. Er ditt nett sikret?

Stadig flere private husstander, samt virksomheter anskaffer trådløse nett. Sikkerheten er noe mange prioriterer, men dessverre ikke alle.

Den nye trenden er nå WarDriving. Kort forklart en handling for å finne trådløse nett ved bruk av pc eller pda. De som leter etter slike nett, kjører som oftest bil utstyrt med teknologi for enkelt å samle informasjon om trådløse nett i nærheten, både usikrede trådløse nett, men også åpne.

Kanskje ditt private nettverk eller din virksomhet sitt trådløse nett er registrert på nettet over trådløse nett som gratis kan aksesseres?

I både Norge og resten av verden er WarDriving godt utbredt. Flere kjører rundt i biler for å samle slik informasjon, for å oppdatere hverandre hvor man helt gratis kan surfe fritt. Om det er lovlig, er en annen diskusjon.

Informasjon om trådløse nett oppdateres på en felles internasjonal side, kalt WiGLE.net . Her er et hav av trådløse nett, både sikrede og usikrede nett samlet fra hele verden.

Wardriving

Wardriving

Dette er bare ett eksempel på en nettside som tilbyr informasjon rundt gratis trådløse nett. Til sammenligning kan man vel spørre seg selv: «Ville du likt at noen la ut informasjon på nettet, dersom de visste at du stort sett har husdøren din ulåst?»

En rekke nettsider tilbyr nå komplette oversikter over akkurat hva du trenger av programvare etc. for å drive WarDriving, finne trådløse nett, samt hvordan hacke disse til å kunne benytte nettet selv om det er sikret.

Spesielt WarDriving.com er en ofte besøkt nettside for de som «jobber» med dette området.

Ta sikkerheten alvorlig!

Per-Espen Kindblad / perespen.com

Legg igjen en kommentar