Jeg blir dårlig av Instagram

#Den følelsen..når du er på Instagram, følger med på både venner og kule «ting» som har tatt verden med storm, så overfylles din Instafeed av vold, vold og enda mer vold.

Instagram har blitt en populær kanal for å dele slåsskamper, og det arrangeres også kamper kun for at en konto/en bruker skal få flere Likes og følgere. Et hav av filmer ligger der ute – hvor uskyldige skoleelever og andre mobbeofre blir banket opp, dratt i håret – og slått i senk til de svimer av. Stadig flere ungdom deler disse filmene og det trigger også mange til å hoppe på den samme trenden.

Det gjør vondt å se uskyldige mennesker bli utsatt for dette, med den mest groteske volden som finnes; spark i ansiktet, spark i magen, ett og to..og enda flere tråkk på hodet når offeret er nærmest bevisstløst, trakassering, mange mot én – og noe kanskje enda værre; «det jubles i ringen rundt..og «publikum» (barn og unge) roper for å se mer, for å se at taperen blir slått helt ut.

JEG BLIR DÅRLIG 🙁 .. Jeg blir trist og lei meg, og jeg skjønner virkelig ikke hvorfor Instagram ikke sensurerer dette. Instagram er med på å skape en usunn og svært negativ trend for verdenssamfunnet, og vi ser allerede nå at dette sprer seg til Norge.

Bruker man de riktige hashtags ved søk på Insta, f.eks. schoolfights, så ser man volden med egne øyne. Jeg advarer mot sterke scener og triste skjebner.

Instagram er stedet hvor millioner av barn og unge lever – både minutter og timer hver eneste dag. Ja, voksne er såklart også på Insta, men mange vet via livserfaring hva som er lurt/ikke lurt, rett og galt – og at slike filmer faktiske ikke er noe artig i det hele tatt. Barn og ungdom blir lett påvirket av dette – så foreldre: «Ta en prat med barna deres om dette, i dag!»
De har garantert fått med seg mye negativt fra Instagram – og kanskje trenger de å bli forklart hva som er «greit» og «ikke greit».

Del denne posten og få Instagram til å reagere på slike videoer.
#Instagram #Violence #InstagramMustReact #Schoolfights

Per-Espen Kindblad / perespen.com

Legg igjen en kommentar